21 jan

KMHF 7.

 A képen a mai ebédet láthatjátok:OLYMPUS DIGITAL CAMERA Lencsesaláta vajaskiflivel

A salátát csíráztatott főtt lencséből, lila hagymából, nyers céklából és fekete retekből készítettem egy kis fokhagymával, sóval, borssal, olajjal, citromlével. Vagyis a szokásos ízesítés. Ezt szeretem a legjobban. Nem unalmas, mert mindig másféle a saláta összetétele, így a végeredmény is mindig más.

A kifli:

  • 1kg liszt
  • 1 szárított élesztő
  • 2kk. só
  • tej +  víz kb. fele fele, amennyit felvesz
  • 10 dkg olvasztott margarin

A hozzávalókat összedagasztottam, megkelesztettem. A tésztát 32 részre osztottam, mindig felezgetve. Ha nagyobb kifliket szeretnél, akkor oszd 16 részre. Egyenként kisodortam kör alakúra, margarinnal megkentem és feltekerve sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és kisütöttem.

Hétfőn zöldséges rizst ettünk, most barna rizsből, és káposzta salátát, kedden pedig rakott krumplit savanyú káposztával. A rakott krumpli is olyan étel, amit sokféleképpen készítenek. Én úgy készítem, ahogy anyukámtól és nagymamámtól tanultam. Csak tojás és főtt krumpli van benne karikára vágva és soronként lerakva. Közé pedig olajon dinsztelt hagymából, tejfölből készült mártás kerül, amibe még apróra vágott petrezselymet is teszek. Só csak a mártásba kerül, az ízesíti meg a tojást és a krumplit is.

Please like & share:

Vélemény, hozzászólás?