29 jan

KMHF 9.

Minimal art, avagy mit lehet találni a spájzban… A keddi ebédünk így született. Plusz volt egy kis ihlet, mert a szombati kávézós és remekül masszírozó barátnőmtől  kaptam egy szakácskönyvet. Méghozzá nagyon kellemes meglepetéssel fűszerezve. Az úgy volt, hogy kávéztunk náluk, mint minden szombat délelőtt, és megláttam a polcon egy klassz vegetáriánus szakácskönyvet. Kölcsön akartam kérni tőle, mire ő rögtön a kezembe nyomta mondván: boldog szülinapot! Szeretem az ilyen meglepetéseket.

Szóval ebben a könyvben találtam egy jó kis tésztás receptet, ami semmiben sem hasonlít az enyémhez, de az ihlet onnan származik. Egyszer majd azt is elkészítem, ha lesz hozzávaló.OLYMPUS DIGITAL CAMERAA fent megcsodálható anonim alkotásban a tésztán kívül szójaszósszal pár percig pirított sárgarépa, fehérrépa és zeller van, a tetején pedig pirított mandula. A mandulát még karácsonyra vettem, hátha kell valamire.

A család véleménye teljesen megoszlott az ehetőségről. Eszter “kétpofára” ette, Bálint ránézett és közölte, hogy köszönöm szépen nem kérek. ( Ő egyébként az iskolában ebédel, úgyhogy nem maradt éhen.) István feltuningolta tejföllel és erős paprikával, a fiúk pedig szó nélkül megették.

Desszertet is készítettem, ha már volt pirított mandula: csíráztatott hajdinából kását almával és mandulával, fahéjjal és mézzel ízesítve. A hajdinát csak egy kis vízzel nyersen összeturmixoltam, belekevertem az almát és a többi hozzávalót.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Please like & share:

Vélemény, hozzászólás?