16 jul

Lencsefasírt

Újabb nyers receptet osztok meg veletek. Szerintem nagyon finom. Lehet enni azon frissiben, vagy aszalva is. A képen frissen látható – mármint a fasírt – sárga héjú cukkini, hagyma és paradicsom társaságában:

P6162142Hozzávalók:

  • 1 bögre csíráztatott lencse
  • 1/4 lilahagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • kicsi marék mazsola – ez az ízfokozó
  • bors
  • olivaolaj
  • 1/4 zöldpaprika

A fentieket beledobáljuk az aprítógépbe, nem tejesen pépesre aprítjuk, nedves kézzel gombócokat formálunk és sok-sok zöldséggel körítve tálaljuk. Ami nem fogy el rögtön, azt érdemes megaszalni.  Lehet úgy, hogy  belül még puha maradjon, akkor csak néhány napig áll el a hűtőben, vagy pedig egészen kiszárítani, akkor sokáig eltartható.

 

Please like & share:

Vélemény, hozzászólás?