18 már

Medvehagymás tekercs

Az idei első adag medvehagyma egy kicsi részéből tekercset csináltam. A nyers szakácskönyvekben láttam különböző tekercseket, onnan jött az ötlet. Na meg onnan is, hogy Eszter leszokott  a szopiról és mandulatejet készítettem neki. – A tehéntejtől szeretném megkímélni, amennyire csak lehet. Egyre több allergiás van körülöttünk. Szeretném, ha ő nem lenne az. Persze a spenótot tejjel főzöm, meg sütök is vele, de legalább ne igya pohár számra. – Így aztán maradt egy nagy adag mandulakrémnek való. Kőrözött félét csináltam belőle. Tettem hozzá egy kis oliva olajat, hogy ne legyen olyan száraz, meg lila hagymát, sót, pirospaprikát, borsot. A krémmel megkentem a medvehagymát, tettem rá egy szeletke kaliforniai paprikát és feltekertem. Egy falat lett egy tekercs. Nekem ízlett. A többiek mást ettek. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Please like & share:

Vélemény, hozzászólás?