07 jul

Pácolt aszalt padlizsán

Nem gondoltam volna, hogy a padlizsán nyersen is ehető. Nagyon szeretem, úgyhogy örömmel fedeztem fel ezt a finom receptet Christine Bailey: Nyers ételekkel az egészségért (Bioenergetic 2013.) ímű könyvében. Persze változtattam rajta egy kicsit, leginkább azért, mert nem volt minden itthon hozzá, sőt van, ami nem is szokott lenni (Pl. rizsecet?). Különben is a szakácskönyv arra való, hogy elolvassuk a receptet, aztán másképp csináljuk. (Ezt mintha már valamikor írtam volna.) Az elkészült étel nemcsak finom, hanem szép is lett:

P6192162

Íme az én változatom:

  • 1 db szép fényes padlizsán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/4 lila hagyma
  • 1/2  piros színű paprika, lehet kaliforniai is, csak akkor elég egy negyed
  • kis marék mazsola beáztatva
  • egy kisebb paradicsom fele
  • pirospaprika
  • só, bors, olivaolaj, pici citromlé

A padlizsánt vékonyra szeleteltem és bekenegettem a többi, egy kis vízzel (lehet, hogy elég a mazsola áztató vize) alaposan összeturmixolt hozzávalóval. Így hagytam állni 1 órát, azután kicsit lecsepegtetve betettem az aszalógépbe. Kb. 2 órát aszaltam. Lehet tovább is, csak ne legyen belőle chips. Persze lehet, hogy úgy is nagyon finom.

Paradicsom, zöldhagyma és csípős paprika szeletekkel díszítve tálaltam. Istvánnak is nagyon ízlett!!

A lecsöpögö páclevet pedig belekevertem a készülő nyers kenyérbe. Másra is fel lehet használni, pl. salátaöntetnek még egy kis citromlével.

Please like & share:

Vélemény, hozzászólás?