15 ápr

Tavaszi ebéd – egy kis nosztalgia

Sóskaleves. Ettetek már olyat? Nálunk gyerekkoromban nem volt sóskamártás, úgyhogy nekem az idegen. Más meg a sóskalevesről nem hallott. Ahány ház…

A sóskalevest nagyon szeretem. Ahogy a nagymamám csinálta. Nokedlivel és tejföllel. Nem is lehet másképp. Ez az étel sem a szépségéről híres, akárcsak a zöld turmix, mégis kihagyhatatlan tavasszal, amikor már van friss sóska a kertben.

A recept 2 főre: egy nagy marék sóska felaprítva, olaj, egy kiskanál liszt, só. A sóskát megsózva megfonnyasztom az olajon, megszórom a liszttel, felengedem 2 bögre vízzel, felforralom. Beleszaggatok 1 tojásból és lisztből készült nokedlit. Az  a jó, ha nem túl kemény a tészta. Tejföllel tálalom. Tészta nélkül is finom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kicsit még gőzölgött, amikor fotóztam.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ez pedig a zöldséges rizs medvehagymás lilakáposzta salátával, amit a leves után ettünk. A rizsbe raktam kockára vágott hagymát, cukorborsót és sárgarépát. A saláta összetevői: lilakáposzta, medvehagyma, olaj, só, bors és citromlé.

Please like & share:

Vélemény, hozzászólás?