11 dec

Lilakáposzta saláta

Egészséges táplálkozással kapcsolatban még nem írtam nektek, csak annyit, hogy érdekel. Itt az első cikk  erről. Vagyis recept. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Majd mindjárt. Csak egy kicsit fokozom előtte a várakozás izgalmát: Tegnap édeshármasban ebédeltünk. – Az ebéd szereplőit már ismerhetitek innen. Többi gyermekem ugyanis a világ különböző szegleteiben található. Európán belül. Ne ijedjetek meg, csak egyikük él jelenleg külföldön (a 26 éves lányom). A többi szeglet Magyarországon van.- Valami nyerset támadt kedvünk enni és ehhez volt itthon minden. A pindurkát nem kérdeztük, ő mindig a nyersre szavaz és a darabosat jobban szereti a pépesnél.

Leírom a receptet nektek, és nyugodtan improvizáljatok. Az alap káposzta, hagyma, avokádó hármast érdemes megtartani, és azon túl szabad a gazda. (Ha ugye káposztát nem teszel bele, már nem káposztasaláta :)), de azért finom.)

Hozzávalók 2-3 személyre:

  • Negyed lilakáposzta,
  • egy kicsi fej lilahagyma,
  • egy avokádó
  • citromlé, valamilyen hidegen préselt olaj, amit szeretsz, só, bors, egy darabka pritaminpaprika

A káposztát, hagymát, paprikát felaprítottam, kevés sóval összekevertem. Az avokádót meghámoztam, villával összenyomkodtam és összekevertem a citromlével, olajjal, borssal és még egy kis sóval. Végül az egészet jól összeforgattam. Így nézett ki a végeredmény:

Mind elfogyott. Azért ettünk hozzá a nyomaték kedvéért egy kis sós vízben főtt krumplit.

Please like & share:

Vélemény, hozzászólás?