17 jul

Mintha túrógombóc lenne…

P6252231

Csak sokkal egyszerűbb!!! És sokkal gyorsabb. Tojás nincs benne, attól ilyen szép sárga, hogy kukoricadarából készült. Vagyis a sárga rész egyszerűen puliszka, a tetejére pedig tejfölös édes túró kerül.

Hozzávalók 4 főre: (Ha desszertnek készül, ha leves után másodiknak, akkor szerintem több fogy belőle. Persze a család étvágyától is függ.)

  • 1 csésze kukoricadara
  • 2 csésze víz
  • egy kis étolaj, só
  • 1/4 kg túró (lehet több is, ha jó bőven szeretitek)
  • 1 kis pohár tejföl
  • méz
  • vaníliapor v. vaniliáscukor

A vizet felforraljuk a sóval és olajjal. amikor forr, fogunk egy habverőt és folyamatos keverés közben beleengedjük a darát. Folyamatosan keverjük még egy kicsit a tűzön, aztán még félrehúzva is, hogy ne legyen gombócos. Eléggé besűrűsödik, nem kell megijedni, úgy jó. Elkészítjük a túrót,majd a puliszkát tányérokba adagoljuk és nyakon öntjük a krémmel. Kész is. Nálunk a családban több rajongója van ennek az ételnek, köztük én is nagyon kedvelem. Az íze is remek, szerintem nagyon olyan, mint a túrógombócé, és legfőbb jósága – amivel kezdtem a cikket-, az egyszerűség.

Please like & share:

Vélemény, hozzászólás?