Nyers vegán zöldségleves
Egy újabb fimonság a konyhából. Akármilyen hihetetlen, tényleg finom. Az ötletet Lénárt Gitta : Élő ételek könyve című kötetéből vettem. A nagyok is szeretik! Tudjátok, a világ minden szegletéből időnként idesereglők. (Már nagyon várom a karácsonyt, akkor mind együtt leszünk!! :)))
Hozzávalók 2 főre:
- 1-2 szál sárgarépa
- 10-15dkg cukorborsó – egy kis megalkuvás, mert ez fagyasztott, ami ugye nem nyers
- egy kicsi karfiol negyede
- fél karalábé
- kevés fehérrépa és zeller
- egy kis fej lilahagyma
- egy darabka pritaminpaprika
- só, bors, hidegen sajtolt olaj, Vegamix, vagy más hasonló ételízesítő, kevés pirospaprika
A zöldségeket lereszeljük, vagy más módon felaprítjuk, alaposan összekeverjük a fűszerekkel s az olajjal, 1-2 órát vagy egy délelőttöt érleljük. Ebéd előtt forralunk vizet és a tányérokba szedett fűszeres zöldséget leöntjük vele. Ha kell, még megsózzuk. Azonnal fogyasztjuk.
Arra gondoltam, hogyha majd visszamegyek dolgozni, ilyen ebédet biztosan viszek magammal. Dobozban a zöldség, csak ráöntöm a vizet és már ehetem is! Kipróbáljátok ti is? Írjátok meg hogy sikerült!
Jeleztétek, hogy mégsem lehet hozzászólni bejelentkezés nélkül. Valami nem stimmel, a technika ördöge közbeszólt. Hűséges fegyverhordozóm és segítőm már dolgozik rajta, hogy megoldja ezt a nehézséget. Nagyon remélem hamar sikerül neki, mert nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre!