15 dec

Nyers vegán zöldségleves

Egy újabb fimonság a konyhából. Akármilyen hihetetlen, tényleg finom. Az ötletet Lénárt Gitta : Élő ételek könyve című  kötetéből vettem. A nagyok is szeretik! Tudjátok, a világ minden szegletéből időnként idesereglők. (Már nagyon várom a karácsonyt, akkor mind együtt leszünk!! :)))

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hozzávalók 2 főre:

  • 1-2 szál sárgarépa
  • 10-15dkg cukorborsó – egy kis megalkuvás, mert ez fagyasztott, ami ugye nem nyers
  • egy kicsi karfiol negyede
  • fél karalábé
  • kevés fehérrépa és zeller
  • egy kis fej lilahagyma
  • egy darabka pritaminpaprika
  • só, bors, hidegen sajtolt olaj, Vegamix, vagy más hasonló ételízesítő, kevés pirospaprika

A zöldségeket lereszeljük, vagy más módon felaprítjuk, alaposan összekeverjük a fűszerekkel s az olajjal, 1-2 órát vagy egy délelőttöt érleljük. Ebéd előtt forralunk vizet és a tányérokba szedett fűszeres zöldséget leöntjük vele. Ha kell, még megsózzuk. Azonnal fogyasztjuk.

Arra gondoltam, hogyha majd visszamegyek dolgozni, ilyen ebédet biztosan viszek magammal. Dobozban a zöldség, csak ráöntöm a vizet és már ehetem is! Kipróbáljátok ti is? Írjátok meg hogy sikerült!

Jeleztétek, hogy mégsem lehet hozzászólni bejelentkezés nélkül. Valami nem stimmel, a technika ördöge közbeszólt. Hűséges fegyverhordozóm és segítőm már dolgozik rajta, hogy megoldja ezt a nehézséget. Nagyon remélem hamar sikerül neki, mert nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre!

Please like & share:

Vélemény, hozzászólás?