04 jún

Varrás, főzés és takarítás mix

Olyan régen írtam, hogy most egy összefoglaló cikket írok, természetesen továbbra sem fogom túlzottan szaporítani  a szót, úgyhogy bátran nekiállhattok elolvasni, nem fog túl sokáig tartani.

Varrás: egy ideje elkészült két kis neszeszer egy körloknis szoknyám maradékából. A szabásminta természetesen Tildától van.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A múlt héten főztem vegán rakott karfiolt. Nagyon ízlett a család itthon tartózkodó tagjainak.

P5282064Még a tálban

És a tányéron káposztasalátával

P5282067

Hozzávalók 2 főre

  • Egy kisebb karfiol
  • 3-4 nagyobb sárgarépa
  • 1 tasak előfőzött barnarízs
  • 1 vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek szezámmag
  • só, bors, olaj

A sárgarépát felkarikáztam, rádobtam a kissé megdinsztelt hagymára. Egy kicsit pároltam – nem kell, hogy szétfőjön -, megsóztam és elzártam alatta a gázt, ekkor nyomtam rá a fokhagymát. A rizs persze már közben fődögélt. A karfiolt rózsákra szedtem, minél több kisebb darabra, kevés olajon,  sóval pároltam. Egy csöppet odasült, ettől még finomabb lett. (Őt sem pároltam mállósra.)

Egy jénai tálba alulra rizst terítettem, arra jött a répa, aztán megint rizs és a tetejére a karfiol, végül megszórtam pirított szezámmaggal. (A sütőbe már nem kell betenni.) Teljes siker. 😛

A takarításról pedig annyit, hogy még mindig működik a 10 perces módszer. ( Lásd az előző előtti cikket.) A család többi tagjában is felmerült, hogy kipróbálják és egyenlőre elméletben foglalkoznak a témával. Csak azt nem tudom, mikor lépnek a tettek mezejére. Nem bánnám…

 

Please like & share:

Vélemény, hozzászólás?